Camping Petite Suisse (Dochamps, Belgische Ardennen)

Viersterren camping Petite Suisse is prachtig gelegen op 500m hoogte en vanaf de camping heb je een schitterend uitzicht over het dal en de bossen en velden in de omgeving. Op deze panoramacamping met terrassen, in het hart van de Belgische Ardennen, is voor ieder wat wils.

In de uitgestrekte natuur in de omgeving kan prima gewandeld en gefietst worden, en de gezellige Belgische steden en plaatsjes vlakbij de camping zijn ook zeker de moeite van een bezoek waard.

Kamperen

Alle kampeerplaatsen op deze camping staan op terrassen op de zuidhelling, zodat gasten altijd van de zon kunnen genieten. Maar dankzij de begroeiing op de camping vind je er ook genoeg schaduwplaatsen.

Er zijn drie soorten staanplaatsen; Camperplaatsen, Comfort kampeerplaatsen en Comfort Plus kampeerplaatsen.

De camperplaatsen zijn speciale verharde plaatsen waarop gras groeit, deze staanplaatsen zijn praktisch en natuurlijk tegelijk. De voorzieningen voor deze plaatsen zijn: eigen water- en afvoerpunt, elektriciteitsaansluiting, centrale antenne aansluiting en (tegen bijbetaling) WiFi.

De Comfort kampeerplaatsen hebben een afmeting van ong. 100m², een elektriciteitsaansluiting, centrale antenneaansluiting en (tegen bijbetaling) WiFi. De Comfort Plus kampeerplaatsen zijn minstens 115m² groot en beschikken over eigen water- en afvoerpunt, elektriciteitsaansluiting, centrale antenne aansluiting en (tegen bijbetaling) WiFi.

Alle staanplaatsen liggen dichtbij één van de drie nieuwe sanitairgebouwen met douches, waskabines, wastafels, toiletten en baby wasruimtes. De sanitairgebouwen worden verwarmd waardoor een vakantie in het voor- of naseizoen nog comfortabeler is.

Accommodatiemogelijkheden

Behalve kampeerplaatsen heeft camping Petite Suisse ook accommodatie in haar aanbod. Zo zijn er Kabouter Plop tenten voor 4 personen, luxe stacaravans voor 5 personen, houten chalets voor 4 personen, Finse chalets (gelegen op de hoogste terrassen met het beste uitzicht) voor 5 of 6 personen, een ruim vakantiehuis voor een groep van max 12 personen en tenslotte ook nog bungalowtenten compleet met kampeeruitrusting voor 6 personen.

Horeca

In het gezellige campingrestaurant vind je een uitgebreide menukaart, speciale kindermaaltijden en een terras op het zuiden. Aan de bar kun je Belgische bieren proberen, genieten van koffie met gebak of een goed glas wijn. In de zomer worden er regelmatig leuke shows, optredens en dansavonden georganiseerd. Bij de snackbar kunnen allerlei soorten snacks besteld worden, zodat je niet altijd zelf hoeft te koken.

Voor de kinderen

De twee verwarmde buitenbaden zijn ideaal voor jongere en oudere kinderen. Vlakbij de zwembaden ligt een grote speeltuin en aan de rand van de camping bevindt zich nog een kleinere speeltuin. Het recreatieprogramma voor kinderen is erg populair, vooral het ‘Ardennen Rangers’ buitenprogramma.

Campingwinkel

Voor alle dagelijkse boodschappen en verse producten (zoals brood, zuivel, vleeswaren, groeten en fruit) kun je terecht in de campingwinkel. Ook kampeerartikelen en speelgoed zijn er te koop.

Activiteiten

Door de camping worden leuke buitensporten aangeboden, onder leiding van ervaren instructeurs. Zo kun je bijvoorbeeld boogschieten, vlotten bouwen, quad rijden, paintballen of hiken.

In de omgeving kun je ook prima klimmen, mountainbiken, fietsen en wandelen.

Camping Spa d’Or is een ANWB erkende camping.

Contactgegevens

Camping Petite Suisse****
Al Bounire 27
B-6960 Dochamps
België

+32 (0)84 444 030
info@petitesuisse.be

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>