Vakantie in eigen land

Voor veel vakantiegangers gaat er niets boven kamperen in eigen land. Dichtbij huis is net zo veel te beleven als ergens ver weg in het buitenland. Nederland heeft een ruime keuze aan campings van een uitstekende kwaliteit, op de beste locaties. Behalve mooie duingebieden hebben we talrijke heuvellandschappen, bosgebieden, polders, wateren en mooie valleien. Denk ook eens aan natuurgebieden zoals de Veluwe, de Weerribben, de Biesbos en noem maar op.

Hoe waarderen we Nederland als vakantiebestemming?

Wist je dat Nederlanders een vakantie in eigen land een gemiddelde waardering van een 8.1 geven? Dit is gebleken uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Gastvrij Nederland (2012). Dit geeft toch wel aan dat we tevreden zijn met alle moois wat ons kleine landje te bieden heeft.

Voordelen van een vakantie in eigen land

De voordelen van een vakantie in eigen land zijn duidelijk: je bent snel op je plek van bestemming, hoeft geen honderden of duizenden kilometers te reizen, het vliegtuig pakken is niet nodig, je betaalt overal gewoon in euro’s en iedereen spreekt je eigen taal.

Op internet is volop informatie te vinden over allerlei bestemmingen in Nederland en dit ook allemaal in de eigen taal. Je kunt dus goed geïnformeerd op vakantie gaan en hoeft geen vreemd klinkende vertalingen van Google Translate proberen te ontcijferen.

Voor kinderen is een vakantie in Nederland ook ideaal want we zijn ten slotte een erg kindvriendelijk land met een overvloed aan pretparken, dierentuinen, (overdekte) speeltuinen en avonturenparken, zodat ze zich geen enkele dag van de vakantie hoeven vervelen, zelfs niet met slecht weer.

Heb jij alles in eigen land al gezien?

Van Pieterburen tot het Drielandenpunt? Ik denk dat weinig mensen deze vraag met een volmondig ‘ja’ kunnen beantwoorden. En dat is maar goed ook, want er valt nog zoveel moois te bezoeken. Gelukkig heeft Nederland een ruime keuze aan campings op allerlei locaties zodat je altijd een goede uitvalsbasis kunt vinden een nieuwe ontdekkingstocht. Ons land is rijk aan wandel- en fietspaden en wat is er nu mooier dan heerlijk wandelen of fietsen tijdens de vakantie? Op die manier kun je al het moois dat de omgeving te bieden heeft pas echt goed op je in laten werken en de tijd nemen om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Nederland kampeerland

Nederlanders staan internationaal bekend als kampeerliefhebbers, wij weten hoe we moeten genieten op de camping, ook in eigen land. We laten ons plezier niet bederven door een regenbui of een bewolkte dag. Op Nederlandse campings is het de sfeer altijd goed, ruik je de heerlijke geur van de barbecue al van ver en komen we gezellig bij elkaar op de koffie. Wat wil je nou nog meer?

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>